Volledig scherm
Steven Tyler in zijn rol als jurylid bij American Idol. © AP

'Steven Tyler behandelde leden Aerosmith als slaven'

Zanger Steven Tyler van hardrockband Aerosmith is in opspraak geraakt, nadat bandleden uit de school klapten dat ze door Tyler jarenlang zijn 'gemarteld'.

In het Amerikaanse actualiteitenprogramma '60 minutes' dat gisteravond werd uitgezonden, gaat de zanger door het stof: 'Ik geef toe dat ik de mannen af en toe slecht heb behandeld, maar daar heb ik geen spijt van. Ik ben veeleisend en kritisch op mijn bandleden en eis totale toewijding. Het heeft de band namelijk gemaakt tot wat het is: een buitengewoon succesvolle onderneming.'

Tyler reageerde hiermee op aantijgingen van bandleden, zoals drummer Joey Kramer ('Hij gaf me geregeld schoppen onder mijn achterste') en gitarist Brad Whitford ('Hij was veeleisend en perfectionistisch op het maniakale af').

Desondanks staat het uiteengaan van de groep niet op de agenda. De meeste mensen die kritische uitlatingen deden over Tyler, gaven daarnaast aan dat ze van hem hielden en dat ze geen moment spijt hadden dat ze deel uitmaakten van de zeer succesvolle band, die wereldwijd 166 miljoen albums verkocht.