Links: Marthes nieuwe glimlach. Rechts: haar normale blik.
Volledig scherm
Links: Marthes nieuwe glimlach. Rechts: haar normale blik. © Studio 100/ Brunopress.

Studio 100: Bewerkte foto K3-Marthe moest er snel uit

Volgens Studio 100 is een gebrek aan de tijd de reden dat een promotiefoto van K3-zangeres Marthe De Pillecyn flink is bewerkt. Marthes van nature ietwat droevige blik werd omgetoverd tot een vrolijkere oogopslag en er zou aan haar neus zijn gesleuteld. Het gaat om een albumcover die snel de deur uit moest.

De albumcover van Ushuaia, de tweede plaat van K3 in de nieuwe samenstelling die vrijdag verspreid werd, blijkt tijdelijk van aard. Volgens Studio 100 - waar Gert Verhulst de scepter zwaait - is de bewerkte foto niet definitief.

CEO Anja Van Mensel tegen Het Nieuwsblad: ,,We zaten met een deadline om de datum voor het tweede album van K3 bekend te maken. Dat bericht moest vrijdag onverwacht snel naar buiten. Die foto was eigenlijk piepklein, bedoeld voor sociale media." Ze geeft toe dat de foto bewerkt is, maar dat de kritiek ook met het perspectief van de foto te maken heeft. 

De echte albumcover moet nog gemaakt worden. ,,In de laatste week van augustus. Die liggen in dezelfde lijn, maar worden veel minder bewerkt.''

Volgens Van Mensel komt aan alle albumfoto's wat Photoshop van pas. ,,Maar de dames van K3 stralen genoeg van zichzelf, dus het kost weinig tijd.''

Het bewerkte beeld bij 'Ushuaia' werd dit weekend 'Photoshuaia' genoemd.