Justin Bieber
Volledig scherm
Justin Bieber © EPA

Zevende nummer één-hit voor Justin Bieber

Justin Bieber heeft met zijn nieuwe album Changes de hoogste notering in de Top 200 van Billboard bereikt. Het is de zevende keer dat een plaat van Bieber op de nummer één in de lijst staat.

De 25-jarige is de jongste solo-artiest ooit die met zeven platen de albumlijst heeft aangevoerd. Hij verbreekt daarmee het record van Elvis Presley, die 26 was toen zijn zevende album op nummer één terechtkwam. Na de topnotering van Blue Hawaii in 1961 wist Elvis met nog drie platen op de hoogste positie te raken.

Changes is het eerste album van Bieber in ruim vier jaar. Zijn vorige plaat, Purpose, stond in december van 2015 op nummer één. Ook Believe: Accoustic (2013), Believe (2012), Under The Mistletoe (2011), Never Say Never (2011) en My World 2.0 (2010) haalden die notering.

  1. Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot
    video

    Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot

    941.000 kijkers zagen gisteravond hoe het coronalied Zon in première ging in de RTL 4-talkshow van Eva Jinek. Het nummer lag vooraf flink onder vuur. De meewerkende BN’ers werden er onder meer van beticht een slaatje te willen slaan uit de coronacrisis. Ellie Lust, die meewerkte aan het lied, beet in de talkshow flink van zich af. ,,Neem nog een augurk’’, zei ze onder meer tegen de criticasters.