Zo klinkt No Time To Die, het Bond-nummer van Billie Eilish

VideoDe Amerikaanse zangeres Billie Eilish heeft de titelsong van de nieuwe James Bond-film, No Time To Die, online gezet. Het gelijknamige nummer is een ballad met een klassieke 007-sound. ,,Het voelt gek om hier deel van te mogen uitmaken”, laat de 18-jarige weten in een verklaring. 

,,Om het themalied te mogen zingen van een film die onderdeel is van zo’n legendarische filmserie is een ongelooflijke eer”, stelt Eilish. ,,James Bond is de coolste filmfranchise ooit. Ik ben in shock.” Zoals gepland kwam het nummer vannacht om 01.00 uur uit.

De jonge zangeres, die onlangs vijf Grammy's in de wacht sleepte, produceerde het nummer samen met haar broer Finneas, en producer Stephen Lipson. De wereldberoemde filmcomponisten Hans Zimmer (Gladiator, The Lion King) en  Matt Dunkley (Black Swan, Moulin Rouge) verzorgen de orkestrale arrangementen.

Met haar 18 jaar is Eilish de jongste artiest ooit die een lied voor een 007-film maakte. Zij voegt zich met deze klus bij een lijst met grote namen, onder wie Shirley Bassey, Paul McCartney, Tina Turner en Gladys Knight. Haar meest recente voorgangers Adele en Sam Smith wonnen een Oscar voor hun bijdrage aan de Bond-films.

Live

Hans Zimmer bevestigt op Twitter dat de zangeres het nummer voor het eerst live zal uitvoeren tijdens de Brit Awards, die op 18 februari worden uitgereikt. Eilish trad eerder deze maand op tijdens de uitreiking van de Oscars. Verwacht werd dat ze het nummer toen al zou laten horen, maar ze zong een cover van het nummer Yesterday van de Beatles.

De 25ste Bond-film gaat in april in première. Hierin moet de Britse spion, gespeeld door Daniel Craig, de CIA helpen een ontvoerde wetenschapper te bevrijden.

Billie Eilish.
Volledig scherm
Billie Eilish. © EPA