Volledig scherm
© ANP Kippa

Zwarte Cross voor het eerst helemaal uitverkocht

Het festival Zwarte Cross is voor het eerst in zijn 20-jarig bestaan helemaal uitverkocht. Vrijdagavond zijn de laatste dagkaarten verkocht. Tickets voor de camping, de zaterdag en de zondag waren al weg.

Het totale bezoekersaantal van de Zwarte Cross dit jaar is daarmee ook bekend: 220.000. Een record, zegt de organisatie. Vorig jaar kwamen er 200.000 mensen af op het Achterhoekse festival.

Het festival is donderdag begonnen en duurt tot zondag. Zwarte Cross is een mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel. Op de 31 podia staan meer dan 150 muziekacts.

De organisatie vindt het overigens allemaal nu wel omvangrijk genoeg en heeft besloten voorlopig niet nog meer te hoeven groeien.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 6ix9ine bestormt de hitlijsten maar hangt ook celstraf van 32 jaar boven het hoofd

    6ix9ine bestormt de hitlijsten maar hangt ook celstraf van 32 jaar boven het hoofd

    Met Dummy Boy, de tweede plaat van 6ix9ine (ook wel bekend als Tekashi69), bestormt de rapper de hitparades. Hit na hit, en dat voor een album waarvan de release eigenlijk uitgesteld was. Toen de plaat online lekte, besloot de platenmaatschappij om de muziek toch maar uit te geven. De rapper (22) zelf kan echter niet echt genieten van zijn succes; hij bevindt zich momenteel in de cel en zal daar waarschijnlijk nog heel lang zitten.