Volledig scherm
© anp

151.000 mensen blijven wakker voor Oranje Leeuwinnen

Liefst 151.000 mensen zijn wakker gebleven om naar de Oranje Leeuwinnen te kijken. Om 3 uur 's nachts zagen zij op NPO 3 Oranje in het eerste WK-duel met 1-0 zegevieren tegen Nieuw-Zeeland.

Volledig scherm
© anp

Die kijkcijfers vallen uiteraard in het niet bij die van de Champions League. Maar FC Barcelona - Juventus werd dan ook zaterdagavond op prime time gespeeld. Die wedstrijd kon in Nederland rekenen op iets meer dan 2 miljoen tv-kijkers.

De tweede wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen in Canada is in de nacht van donderdag op vrijdag. Dan is de aftrap op een iets vriendelijker tijdstip, 00.00 uur. China is dan de tegenstander. De laatste groepwedstrijd is op dinsdag 16 juni om 1.30 uur. Dan wacht gastland Canada in Montreal.

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.