Volledig scherm
Foppe de Haan. © PRO SHOTS

23-jarige volgt Foppe de Haan op als bondscoach

Stevan de Geijter (23) is vandaag benoemd tot hoofd Opleidingen van de Tuvaluaanse voetbalbond TNFA. De Geijter verblijft vanaf 1 mei a.s. voor een periode van 3 maanden op de eilandengroep. Afgelopen zomer was Foppe de Haan bondscoach van Tuvalu. Hij werd destijds geassisteerd door Peter Maas en Etienne Stomp.

De Geijter is als hoofd Opleidingen verantwoordelijk voor het opzetten van de Tuvalu Football Academy. Binnen zijn takenpakket hebben het opzetten van het jeugd- en damesvoetbal de hoogste prioriteit. Voor het behalen van het FIFA-lidmaatschap (het langetermijndoel van het Tuvalu-project) is dit een belangrijke voorwaarde.     

De Geijter is een jonge getalenteerde trainer die het CIOS doorliep en stage liep bij de jeugd van SC Heerenveen. Daarna werkte hij voor een periode van zes maanden als voetbaltrainer in New Jersey (VS). Hij is als voetballer actief in het eerste team van Oranje Nassau in Groningen, dat uitkomt in de hoofdklasse.

Foppe de Haan: 'Ik heb een bijzondere tijd gehad in Tuvalu en ben dan ook blij dat het project een vervolg krijgt. Er is heel veel werk te verrichten in Tuvalu. Ik vind het heel moedig van Stevan dat hij als jonge trainer dit avontuur aandurft. Hij zal er ontzettend veel van leren, dat is zeker. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij zijn taken tot een goed einde brengt en wens hem daarbij alle succes.'