Mikos Gouka on Twitter

Van Benthem: zo lust ik er nog wel eentje. Voor clubs zijn er altijd fatale en strenge deadlines. Gustafson begrijpt het ook allemaal niet.

Aanklager blijft forse straf eisen voor natrappen Gustafson

Bij Feyenoord hopen ze dat de tuchtcommissie van de KNVB de hand over het hart strijkt voor de Zweedse middenvelder Simon Gustafson. De Scandinaviër, die nog geen Nederlands spreekt, moest zich vanavond in Zeist verantwoorden voor zijn natrappende beweging richting Wout Faes van Jong Heerenveen, afgelopen maandag in Friesland.

Door Mikos Gouka

De aanklager eiste, net als het door Feyenoord afgewezen schikkingsvoorstel, wederom vier duels schorsing waarvan één voorwaardelijk. Dat was mede omdat de Zweed een strafblad heeft in Zeist.

De aanklager ging wel akkoord met het verzoek van Feyenoord om Gustafson te beschouwen als een eerste elftalspeler zodat hij niet maanden moet wachten tot het tweede elftal eindelijk vier officiële wedstrijden heeft gespeeld om schorsingvrij te zijn.

Huisjurist Joris van Benthem, die vorig seizoen succesvol was in Zeist bij vier zaken tegen de spelers Michiel Kramer (2), Eljero Elia en Rick Karsdorp, maakte vooral een punt van het feit dat het formulier met de rode kaart drie uur te laat was ingeleverd. Daarnaast vond de jurist het gewoon geen natrappen. ,,Hij heft zijn been nauwelijks op, Wout Faes loopt als een kievit weg.’’

De tuchtcommissie doet vrijdagochtend uitspraak. Nu Michiel Kramer disciplinair is geschorst en Nicolai Jorgensen ziek is, hoopt Feyenoord zondag tegen ADO Den Haag gewoon over Gustafson te kunnen beschikken. Ook al kwam de Zweed dit seizoen zelden in actie. 

Volledig scherm
DRIEL , RKSV Driel - Feyenoord , voetbal, seizoen 2016-2017 , oefenwedstrijd , 02-07-2016 , Feyenoord speler Simon Gustafson © pro shots