Volledig scherm

AD-columnist Sjoerd Mossou wint Hard Gras-prijs

Sjoerd Mossou heeft de prestigieuze Hard Gras Prijs gewonnen. De 33-jarige verslaggever en columnist van AD Sportwereld kreeg de jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandse sportjournalistieke prestatie in dag-, week- of maandblad voor de columns die hij afgelopen jaar schreef over de crisis bij Ajax.

Volledig scherm

Jurylid Henk Spaan roemde met name de column 'Cruijffs de voetballers is een briljante vondst'. 'Die column is een hoogtepunt', aldus Spaan. 'Sjoerd gaat uit van het pure voetbal. Hij beschouwt en relativeert bestuurders. Wij hebben als jury naar zijn vier meest actuele columns gekeken die gaan over circus Ajax. Ze zijn van zeer hoog niveau.'

In zijn humoristische speech dankte Mossou onder anderen 'Johan Cruijff, Danny Cruijff, Louis van Gaal, Truus van Gaal, de familie Ten Have en het kamp-Edgar Davids'. Mossou kreeg de prijs gisteravond in Amsterdam uitgereikt door Matthijs van Nieuwkerk. Aan de prijs is een bedrag van 7500 euro en de Zilveren Kaart, een kunstwerk van Jeroen Henneman, verbonden.

  1. Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg
    Video

    Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg

    Rafael van der Vaart (36) speelde vanmiddag zijn afscheidswedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg, de thuishaven van zijn oude club HSV. Samen met oude voetbalvrienden als Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Andy van der Meyde, Ronald de Boer, Mark van Bommel, Marc Overmars, Jari Litmanen en Edwin van der Sar zorgde hij voor een mooie middag. Rafael van der Vaart scoorde net als Robben en Van Nistelrooy twee keer, maar zijn zoontje Damian (13) maakte kort voor tijd de winnende 7-6.