Volledig scherm

AD-columnist Sjoerd Mossou wint Hard Gras-prijs

Sjoerd Mossou heeft de prestigieuze Hard Gras Prijs gewonnen. De 33-jarige verslaggever en columnist van AD Sportwereld kreeg de jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandse sportjournalistieke prestatie in dag-, week- of maandblad voor de columns die hij afgelopen jaar schreef over de crisis bij Ajax.

Volledig scherm

Jurylid Henk Spaan roemde met name de column 'Cruijffs de voetballers is een briljante vondst'. 'Die column is een hoogtepunt', aldus Spaan. 'Sjoerd gaat uit van het pure voetbal. Hij beschouwt en relativeert bestuurders. Wij hebben als jury naar zijn vier meest actuele columns gekeken die gaan over circus Ajax. Ze zijn van zeer hoog niveau.'

In zijn humoristische speech dankte Mossou onder anderen 'Johan Cruijff, Danny Cruijff, Louis van Gaal, Truus van Gaal, de familie Ten Have en het kamp-Edgar Davids'. Mossou kreeg de prijs gisteravond in Amsterdam uitgereikt door Matthijs van Nieuwkerk. Aan de prijs is een bedrag van 7500 euro en de Zilveren Kaart, een kunstwerk van Jeroen Henneman, verbonden.

  1. Van der Gragt is er eindelijk weer bij: ‘Mentaal was het zwaar’

    Van der Gragt is er eindelijk weer bij: ‘Mentaal was het zwaar’

    Stefanie van der Gragt heeft bij FC Barcelona vrijwel het gehele seizoen geworsteld met blessures. Een kleine drie weken voor de start van het WK meldde de verdedigster zich echter fit en uitgerust bij de selectie van de Nederlandse voetbalsters. ,,Zo, het mocht even duren, maar gelukkig ben ik er weer'', zegt Van der Gragt met opluchting in haar stem. ,,In de aanloop naar het laatste EK was ik bijna het hele seizoen geblesseerd, maar toen pakten we wel de Europese titel. Laten we hopen dat het nu weer zo gaat.”