Supporters op het veld van ADO Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Supporters op het veld van ADO Den Haag. © Pro Shots / Mischa Keemink

ADO lijnrecht tegenover supporters over rellen bij stadion: mailverkeer brengt relatie tot kookpunt

De supporters van ADO Den Haag en de directie van de Haagse club, in de persoon van Edwin Reijntjes, staan lijnrecht tegenover elkaar. Aanleiding zijn de rellen rondom het duel met Excelsior. De supporters wijzen qua ‘schuld’ naar Reijntjes en ADO, die op hun beurt terugwijzen naar de supporters.

 1. Onrust rond stadion ADO na dramatische promotiewedstrijd: agenten gewond na ‘fors geweld’, meerdere aanhoudingen
  Play
  met video

  Onrust rond stadion ADO na dramati­sche promotie­wed­strijd: agenten gewond na ‘fors geweld’, meerdere aanhoudin­gen

  Bij het stadion van ADO Den Haag zijn zondagavond rellen uitgebroken na het mislopen van promotie tegen Excelsior. Supporters bekogelden de politie met bakstenen en andere voorwerpen, staken vuurwerk af en rukten borden uit de grond. De Mobiele Eenheid (ME) voerde charges uit en hield meerdere relschoppers aan. De politie spreekt van ‘fors geweld’ waarbij voor zover bekend vier agenten gewond zijn geraakt.
 2. Bert van Marwijk was het grote talent van Deventer: ‘Door mij vertrok Johan Derksen bij Go Ahead’
  PREMIUM

  Bert van Marwijk was het grote talent van Deventer: ‘Door mij vertrok Johan Derksen bij Go Ahead’

  Een natuurtalent wordt hij in Deventer genoemd. Vergeleken met Johan Cruijff. Het is dan ook niet echt een verrassing dat Bert van Marwijk al op vroege leeftijd debuteert bij Go Ahead. Hoe goed en talentvol ook, de linksbuiten uit De Worp haalt niet alles uit zijn carrière. Voor het eerst vertelt hij waarom. Een gesprek over pijn, tegenslag en waarom hij nooit trainer is geworden van de voetbalclub die zondag het seizoen begint tegen AZ.