Volledig scherm
Elson Hooi (r) is de gevierde man na zijn goal. © ANP Pro Shots
1
EINDE
0
  • Elson Hooi 32'

ADO met minimaal verschil voorbij FC Groningen

ADO Den Haag heeft FC Groningen vanavond na een moeizaam duel met 1-0 verslagen. Nasser El Khayati was weer eens de grote man bij de Hagenaars, dit keer met een assist.

Door Yorick Groeneweg

Met een individuele actie brak Nasser El Khayati de taaie wedstrijd open. De spelmaker van ADO speelde zich na een half uur tussen twee Groningers knap vrij en gaf vervolgens de bal goed voor. Elson Hooi was voor het doel alert en maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen. De felicitaties op het veld gingen echter evengoed naar de aangever, die bij tien van de laatste elf Haagse eredivisietreffers met een doelpunt (zeven) of assist (drie) betrokken was.

Hoewel ADO het overwicht had, drukte de ploeg van trainer Fons Groenendijk daarna niet door. FC Groningen gokte op de snelle uitbraak, maar werd zelden gevaarlijk. Dat het elftal van de nieuwe trainer Danny Buijs (ex-ADO) pas in de 65ste minuut voor het eerst op doel schoot, was veelzeggend. De poging van afstand van Tom van de Looi was een simpele prooi voor Indy Groothuizen.

De ADO-doelman hield, mede dankzij deze ingreep, voor het eerst dit seizoen de nul in de competitie. Na een aantal moeizame wedstrijden was hij de laatste weken tegen Vitesse en Heerenveen (beide 1-1) al wat overtuigender en nu vijzelde de 22-jarige jeugdinternational zijn vertrouwen nog wat op.

Hoe anders was dat bij FC Groningen, dat na de uiterst stroeve seizoenstart in Den Haag nog dieper in de zorgen raakte.