Mo Ihattaren met trainer Ernest Faber
Volledig scherm
Mo Ihattaren met trainer Ernest Faber © ANP Sport

ADO na onderzoek: Geen spreekkoren richting Ihattaren

ADO Den Haag heeft niet kunnen vaststellen dat fans van de club zaterdagavond PSV-speler Mohamed Ihattaren hebben uitgejouwd. Na de wedstrijd in Den Haag (0-3) kwamen berichten over kwetsende spreekkoren naar buiten, maar ADO heeft na bij nadere bestudering van beelden en geluidsfragmenten niks daarvan kunnen vinden.

Eerder hadden stewards, de politie en de arbitrage ook niet kunnen bevestigen dat er ‘Mo, waar is je vader nu’ gezongen werd. Volgens ADO-fans ging het om: ‘homo’s vieren carnaval’. De club noemt het in een korte en zakelijke reactie een pijnlijke kwestie en hoopt dat die storm nu het onderzoek afgerond is ook klaar is.

PSV wachtte dit weekend een onderzoek van ADO naar de vermeende kwetsende woorden af. Trainer Ernest Faber had het – zoals velen – zelf niet gehoord, maar gaf zaterdagavond al wel aan het schandalig te vinden als er daadwerkelijk dingen over een verdrietige gebeurtenis uit het privéleven van Ihattaren zijn geroepen.

Supportersvereniging Haagsche Bluf baalde enorm van de ophef die is ontstaan over de vermeende kwetsteksten aan het adres van Mo Ihattaren tijdens ADO-PSV. ,,Dit is pertinent niet gebeurd”, stelt voorzitter Jacco van Leeuwen, die op de eerste plaats Ihattaren sterkte toewenst.

,,Het vermeende spreekkoor is verward met een andere tekst”, zegt Van Leeuwen. ‘Homo’s vieren carnaval’, zong een groep Haagse supporters volgens hem. ,,Daar kun je ook wel iets van vinden natuurlijk, maar er is niets kwetsends geroepen naar Ihattaren. Wij wensen hem en zijn familie sterkte en kracht om het verlies van zijn vader een plaats te geven en hopen dat hij een mooie loopbaan tegemoet gaat.”