Volledig scherm
© pro shots

ADO strikt Eagles-aanvaller Xander Houtkoop

ADO Den Haag heeft zich versterkt met Xander Houtkoop. De linkeraanvaller (25) komt transfervrij over van Go Ahead Eagles. Hij heeft bij ADO getekend voor twee seizoenen. Bovendien heeft ADO een optie op nog een seizoen. Houtkoop was transfervrij. Hij speelde eerder voor Heracles en FC Emmen.

ADO Den Haag verwacht op korte termijn bovendien tot een akkoord te komen met doelman Robert Zwinkels over een nieuw contract. De Westlander (31) kan bijtekenen voor één seizoen met een optie op nog een jaar. Zwinkels was afgelopen jaren tweede keeper bij ADO. De club rekent erop dat eerste doelman Gino Coutinho vertrekt en is nog op zoek naar een goalie die de concurrentie kan aangaan met Zwinkels. Intussen hoopt ADO ook een jonge derde keeper te kunnen aantrekken.

Of Evander Sno (27) naar Den Haag komt is nog onduidelijk. De middenvelder van RKC Waalwijk heeft een aanbod van ADO op zak, maar heeft daar nog niet op gereageerd. ADO is niet van plan al te lang te wachten. Woensdag werd bekend dat Tom Beugelsdijk verhuist naar FSV Frankfurt. ADO vindt dat zijn vertrek binnen de huidige selectie kan worden opgevangen, al is zeker niet uit te sluiten dat er komende zomer toch een nieuwe verdediger wordt aangetrokken.