Volledig scherm
© pro shots

ADO strikt Utrechts publiekslieveling Duplan

UpdateSneller dan verwacht heeft Henk Fraser zijn versterking in de aanval. Met het aantrekken van de 32-jarige Edouard Duplan die een contract tekent voor drie jaar, haalt ADO Den Haag veel ervaring in huis.

FC Utrecht waar de Fransman sinds 2010 speelde, dacht lange tijd dat Duplan zou bijtekenen. Beide partijen spraken tijdens het afgelopen seizoen de intentie uit om met elkaar door te gaan, maar Duplan besloot afgelopen weekeinde toch anders.

De transfer komt grotendeels op het conto van Rob Meppelink die de Fransman in 2007 naar Nederland haalde. Meppelink die de portefeuille technische zaken bij ADO deze week overdoet aan John Metgod, was destijds in dienst van RBC Roosendaal, waarna Duplan via Sparta naar FC Utrecht kwam.

Daar groeide de Fransman uit tot publiekslieveling en gaf de nieuwe trainer Erik ten Hag afgelopen vrijdag nog aan hoe graag hij Duplan in Utrecht wilde houden. Die club hikte vooral aan tegen het de blessures van Duplan in de laatste jaren. Hij brak onder meer tweemaal zijn knieschijf. In dat licht bezien wilden de Utrechters niet verder gaan dan een éénjarige contractverlenging, plus optieafspraken over een mogelijke langere toekomst.

ADO Den Haag is verrukt met de komst van Duplan. De Hagenaars legden eerder Ludcinio Marengo vast, terwijl Fraser ook graag Mike Havenaar zijn selectie wil toevoegen. In de voorste linie beschikt hij nog altijd over Mike van Duinen en Michiel Kramer, maar de club hoopt laatstgenoemde deze zomer te verkopen.

Duplan maakte in 2010 de overstap van Sparta Rotterdam naar FC Utrecht. Zijn contract in de Domstad liep deze zomer af. Tijdens zijn eerste drie seizoenen in de Galgenwaard was hij een vaste waarde en wist hij geregeld het net te vinden.

Daarna staken verschillende blessures de kop op, zodat de 32-jarige voetballer de voorbije twee jaargangen nog slechts 21 keer in actie kwam. Afgelopen seizoen maakte hij nog wel zeven doelpunten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement