Dick Advocaat.
Volledig scherm
Dick Advocaat. © BSR Agency

Advocaat boos na verlies tegen PEC: ‘De VAR is willekeur’

Dick Advocaat zag zijn team een voorsprong van 3-1 weggeven in de laatste tien minuten. FC Utrecht verloor alsnog met 4-3 van PEC Zwolle. Na afloop was Advocaat niet te spreken over de videoscheidsrechter en ook niet over zijn eigen spelers. ,,Er gebeuren dan dingen die op een voetbalveld niet mogen gebeuren”, zei de trainer van FC Utrecht voor de camera van FOX Sports.

Scheidsrechter Björn Kuipers stuurde in de 71ste minuut Urby Emanuelson van het veld na het bekijken van videobeelden. Vlak voor tijd gaf Kuipers een strafschop aan Zwolle, terwijl de overtreding buiten het zestienmetergebied leek te zijn gemaakt. ,,En dan gaat hij niet naar de beelden kijken. De VAR is willekeur en gaat ten koste van de scheidsrechter. Kuipers is een van de beste arbiters van de wereld maar nu is hij eigenwijs. Domme overtreding van de linksback maar het is gewoon erbuiten.”

Toch is Advocaat nadat hij tot rust was gekomen ook realistisch. ,,We hebben niet verloren van de scheidsrechter maar hebben zelf gewoon hele grote fouten gemaakt.”