Volledig scherm
Dick Advocaat tijdens de persconferentie in aanloop naar de Europa League wedstrijd tegen Rangers FC. © ANP

Advocaat en Pot wacht emotionele avond na dood vriend Pim Verbeek

Dick Advocaat en Cor Pot wacht vanavond een zware avond. De wedstrijd tegen Rangers FC krijgt voor de trainer en assistent trainer van Feyenoord een extra lading omdat ze afscheid hebben moeten nemen van één van hun beste vrienden: Pim Verbeek.

Door Mikos Gouka

De voormalig trainer van Feyenoord overleed op 63-jarige leeftijd. De loopbaan van Verbeek en Advocaat en Pot kruisten elkaar diverse keren. Advocaat en Pot wisten dat het de laatste tijd steeds slechter ging met Verbeek, die al geruime tijd ernstig ziek was. Verbeek nam ooit het stokje van Advocaat over als bondscoach van Zuid-Korea.

Advocaat en Pot waren enorm trots dat Verbeek zijn lange loopbaan ruim een jaar geleden beëindigde met een echte prijs. Met Oman, waar hij bondscoach was, won hij de Golf Cup. Advocaat, die bekend staat als een zeer emotioneel mens, zal het vanavond bijzonder moeilijk hebben. Rangers FC moet verslagen worden om Feyenoord nog op koers te houden voor de knock-outfase van de Europa League, maar de 72-jarige Hagenaar zal met zijn gedachten bij zijn voormalig rechterhand en diens familie zijn.

,,Pim was een fantastisch mens’’, zegt Cor Pot. ,,We zullen hem vreselijk missen.’’

Volledig scherm
Pim Verbeek (rechts) naast Dick Advocaat tijdens hun periode bij Zuid-Korea.