Volledig scherm
© anp

Advocaat houdt vertrouwen in 'falers van Utrecht'

UpdateTrainer Dick Advocaat van PSV is niet van plan naar aanleiding van de beschamende nederlaag zondag bij FC Utrecht (1-0, tegen 9 man) veel maatregelen te nemen tegen zijn basisspelers. Waarschijnlijk krijgen 10 man van het startende elftal in De Galgenwaard donderdag in de eerste groepswedstrijd tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk voor de Europa League een herkansing.

'Op dit moment heb ik nog steeds het volle vertrouwen in het team', liet de voormalige bondscoach van Oranje in Oekraïne weten.

Volledig scherm
Advocaat instrueert zijn spslers tegen FC Utrecht. © Pro Shots

Advocaat kondigde nog wel één wijziging aan. 'Dat is Wilfred Bouma, want hij is geblesseerd', zei hij met een glimlach. De 34-jarige verdediger bleef in Nederland achter met een lichte knieblessure. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Mathias Jörgensen of Timothy Derijck.

Advocaat wilde zijn opstelling nog niet prijsgeven. Op de dag van de wedstrijd wil hij eerst zijn spelers informeren. 'Het werkt dus niet zo dat we na een mindere wedstrijd gelijk wijzigingen gaan doorvoeren in het elftal. We hebben er over gesproken en ze weten dat sommige dingen anders moeten dan afgelopen zondag', betoogde hij.

PSV speelde in 1985 voor de UEFA-Cup tegen Dnjepr. De Eindhovense ploeg verloor in Oekraïne met 1-0 en speelde thuis met 2-2 gelijk. Daarmee was PSV uitgeschakeld in de tweede ronde.

'We kennen de kwaliteiten van de huidige ploeg en van de individuele spelers', gaf Advocaat aan. 'Net zoals mijn collega Juande Ramos inmiddels van ons veel weet. Voor PSV is het een belangrijke wedstrijd. Net als in de competitie willen we het ook in de Europa League goed doen.'