Volledig scherm
Dick Advocaat denkt er langs de kant het zijne van. © BSR Agency

Advocaat: Ik zit op de bank over iedereen te mopperen, ook over die keeper

Dick Advocaat kwam vanmiddag nog eens terug op zijn veelbesproken opmerking over doelman David Jensen. ,,Het is maar goed dat ik geen microfoontje bij de bank heb. Dan was ik gauw ontslagen, hoor.”

Volledig scherm
David Jensen. © BSR AGENCY/SOCRATES

Door Tim Reedijk

Na een bij vlagen weifelend optreden van de 26-jarige Deen vorige week tegen PSV liet Advocaat zich tegenover FOX Sports verleiden om de trainer van VVSB aan te halen. Eric Meijers dus, de man die inmiddels een levende internethit is door zijn ‘kutkeeper’-opmerking in een documentaire over zijn voormalige werkgever Achilles ‘29.


Onder anderen oud-doelman Hans van Breukelen noemde de actie van Advocaat, ondanks zijn cynische glimlach, ‘een enorm zwaktebod’. ,,Daar heeft hij ook wel een beetje gelijk in‘’, bekende de FC Utrecht-trainer. ,,Het was een beetje een grappige opmerking. Ik zit op de bank over iedereen te mopperen, ook over die keeper. Achteraf had ik het niet moeten zeggen. Kraay (Hans Kraay jr., red) bracht het een beetje lollig en ik trapte erin, dat gebeurt soms.”

Advocaat nam het verder luchtig op. ,,Misschien begrijpt ‘ie het niet”, zei hij over Jensen, die hij niet sprak over het incidentje. En vervolgens: ,,Het is maar goed dat ik geen microfoontje bij de bank heb. Dan was ik gauw ontslagen, hoor.”

Volledig scherm
Luuk de Jong glijdt de 2-2 binnen. Keeper David Jensen is verslagen. © Pim Ras Fotografie

Zie hieronder het veelbesproken interview van Advocaat na het duel met PSV.