Volledig scherm
AMSTERDAM - Bondscoach Dick Advocaat.

Advocaat: Spelen met twee spitsen was onlogisch geweest

Hoewel het Nederlands elftal alleen bij een overwinning met minimaal zeven doelpunten verschil op Zweden nog naar het WK kan gaan, heeft bondscoach Dick Advocaat geen moment overwogen om extra aanvallers op te stellen. 

,,Dat is zo onlogisch als wat. We hebben nog nooit met twee spitsen in de punt gespeeld'', zei Advocaat voor de aftrap bij de NOS. ,,Maar als mensen dat niet willen begrijpen, vind ik dat ook prima."

Advocaat kiest in de Arena voor zijn vaste 4-3-3-systeem, met Vincent Janssen in de punt van de aanval. Bas Dost zit weer op de bank. ,,Het wordt gewoon moeilijk, daar hoef je geen professor voor te zijn'', zei de bondscoach. ,,We spelen met drie spitsen en een aanvallend middenveld, met Wijnaldum en ook Vilhena er kort bij. Aanvallender kan ik het niet maken."

,,Pas als alles nodig is, gooiden we de boel helemaal open. Dan halen we de keeper eruit en zetten we er een veldspeler bij'', zei Advocaat, met cynisme in zijn stem. ,,Laten we het maar gewoon doen zoals het hoort. Als ik vind dat het zo moet, dan moet het zo."