Volledig scherm
Dick Advocaat won met Sparta met 1-2 van FC Dordrecht. © ProShots

Advocaat verbaasd na keepersfout: 'Snapt hij de regels wel?'

Dick Advocaat kon zijn ogen amper geloven toen hij zag hij zijn ploeg in de slotfase een 0-1 voorsprong bij FC Dordrecht verspeelde. Stijn Spierings knalde de bal van een meter of veertig richting zijn eigen doel, waarna keeper Roy Kortsmit de bal zomaar in het net liet ploffen.

,,Volgens mij wist hij niet wat hij moest doen", zei een verbaasde trainer Dick Advocaat na de wedstrijd, die door Sparta in de allerlaatste minuut toch nog met 1-2 werd gewonnen, bij FOX Sports. ,,Hij dacht dat hij de bal weg moest koppen, maar had hem gewoon kunnen pakken."

,,Als je van die afstand terug op het doel schiet, is het natuurlijk nooit een terugspeelbal. Zeker niet met die vaart. Of ik bij Sparta spelregelkennis in moet gaan voeren? Dat hoef ik gelukkig niet meer. Daar ben ik gelukkig vanaf." Advocaat draagt na het seizoen het stokje over aan de nieuwe trainer Henk Fraser.

Sparta heeft zondag in de return op het Kasteel aan een gelijkspel genoeg om de finale van de nacompetitie te halen. Daarin wacht vermoedelijk FC Emmen, dat NEC vanmiddag op een 4-0 nederlaag trakteerde.

Hilaire Belloc on Twitter

Toch nog beetje aktie bij #DorSpa https://t.co/hNaB0giAzz