Jean-Christophe Bahebeck vorig seizoen in het shirt van FC Utrecht, waar hij toen op huurbasis speelde.
Volledig scherm
Jean-Christophe Bahebeck vorig seizoen in het shirt van FC Utrecht, waar hij toen op huurbasis speelde. © Pro Shots

Advocaat ziet ‘aanspeelpunt’ Bahebeck wegvallen

Bij FC Utrecht, waar de problemen zich vooral in de voorhoede afspelen, hoopten ze na de interlandbreak langzaamaan Jean-Christophe Bahebeck klaar te stomen voor de spitspositie. Deze week raakte de Fransman op de training geblesseerd en zodoende ziet trainer Dick Advocaat een belangrijke optie voor de spitspositie wegvallen.

Trainer Dick Advocaat.
Volledig scherm
Trainer Dick Advocaat. © ANP Pro Shots

Door Tim Reedijk

In de slotminuten van de transfermarkt haalde directeur voetbalzaken Jordy Zuidam Bahebeck op bij Paris Saint-Germain, waarmee voor veel fans de transferperiode als voltooid werd beschouwd. Door een gebrekkige voorbereiding in Parijs duurde het even voordat Bahebeck wedstrijdfit was. Vorige week in de interlandbreak deed de Fransman een uur mee tegen Royal Antwerp FC (2-1 verlies) en benutte hij een penalty. Maar maandag ‘schoot het erin’ bij Bahebeck tijdens de warming-up voor de training.

,,In België speelden we met Bahebeck als spits en dan zie je dat je in elk geval een aanspeelpunt hebt, wat voor een ploeg heel bepalend is. Dat ging best goed, hij voelde zich geweldig. Natuurlijk kan alles nog beter, maar in die ene wedstrijd zag je dat het team tot goede mogelijkheden kwam”, aldus Advocaat. De bedoeling was om Bahebeck langzaamaan klaar te stomen voor een definitieve rentree in de selectie van FC Utrecht, totdat het weer raak was op de training. ,,Hij is er voorlopig twee à drie weken uit. Het schoot erin in één van z’n benen. Het is jammer dat zo’n jongen, die van origine een echte spits is, wegvalt. Want ja, wat moet je nu weer? Sommigen hebben niet helemaal de vorm om daar te spelen, dus je blijft toch zoeken.”

Aanspeelpunt

Met de blessure van Bahebeck ziet Advocaat zijn potentiële aanspeelpunt weer even wegvallen. Omdat Cyriel Dessers in zijn ogen ook nog niet genoeg brengt, wordt ‘De Kleine Generaal’ zeer beperkt in zijn mogelijkheden. Ook Simon Makienok blijft maar sukkelen met zijn knie. ,,Hij heeft nog steeds veel problemen en het wordt er niet beter op”, aldus Advocaat.

Behalve Bahebeck en Makienok ontbreekt ook Rico Strieder morgen tegen AZ. De Duitse middenvelder kampt met een knieblessure en zou zich richten op de wedstrijd van morgen, maar hij heeft een terugval gehad. Advocaat: ,,Hij gaat terug om zijn knie te laten bekijken. Het gaat naar zijn zin niet snel genoeg en hij voelt nog steeds een bepaalde irritatie. Daar is hij niet helemaal content over. Al die jongens lopen in het ziekenhuis bij specialisten om te kijken wat we ermee moeten doen.”

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”