Volledig scherm
Eyong Enoh (rechts) voor Fulham in actie tegen Swansea. © reuters

Ajacied Enoh wil niet terugkeren naar Amsterdam

De kans dat Eyong Enoh bij Ajax terugkeert, lijkt klein. De 27-jarige middenvelder wil graag in Londen blijven bij Fulham, de club die hem na de winterstop huurde van de Amsterdammers.

Dat meldt AD Sportwereld.

 Ook Fulham-trainer Martin Jol is tevreden over de Kameroener die echter nog twee jaar onder contract staat bij Ajax. De Londense club wil Enoh overnemen, maar niet voor het bedrag dat in zijn contract staat, naar verluidt rond de drie miljoen euro.

Enoh, die mede door een blessure in Amsterdam dit seizoen weinig in actie kwam, had eveneens een aanloopje nodig bij Fulham, maar wist zich daarna uitstekend aan te passen en speelde tot tevredenheid van de technische staf. Ajax zal genegen zijn hem te verkopen. Bij de Amsterdammers ondervindt de Afrikaan concurrentie van de Denen Christian Poulsen en Lasse Schöne, die het als verdedigende middenvelder prima deden en beiden een doorlopend contract bij de landskampioen hebben. Enoh is één van de weinige huurlingen waarover Fulham graag wil nadenken voor de toekomst.

Urby Emanuelson en Stanislav Manolev, beiden eveneens gehuurd, keren terug naar hun werkgever, respectievelijk AC Milan en PSV. De Bulgaarse verdediger heeft in Eindhoven nog een contract voor één jaar. Op de positie van rechtsback heeft de nieuwe trainer Phillip Cocu nog geen nieuwe opties nu ook Atiba Hutchinson transfervrij vertrekt.