Volledig scherm
Viktor Fischer van Ajax schiet op het Schotse doel tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Celtic in de ArenA. © ANP

'Ajacied is net als Messi en Ronaldo'

Viktor Fischer, de achttienjarige Deense aanvaller van Ajax, heeft zich deze week weer laten gelden. Hij scoorde woensdag namens Ajax A1 driemaal in de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van het Noorse Molde FK. Het verleidde Thomas Frank, de Deense bondscoach voor spelers onder 19 jaar, tot een opvallende vergelijking. Hij vergeleek Fischer met Messi en Ronaldo.

Tegen het Deense Ekstra Bladet zei Thomas Frank: 'Als type speler is hij zoals Messi en Ronaldo, zonder die twee met elkaar te vergelijken. Net als hen, heeft Fischer de ambitie dat hij gewoon wil scoren. Hij behoudt zijn honger, zelfs als hij al twee of drie doelpunten heeft gemaakt.'

'Hij is erg rustig voor het doel en neemt het initiatief als hij alleen voor de keeper staat. Daarnaast kan hij alles met de bal,' besluit Frank zijn betoog.

De door het jeugdelftal van Ajax met 5-0 gewonnen wedstrijd werd gespeeld in het kader van de NextGen Series, de Champions League voor de hoogste jeugdelftallen.