Volledig scherm
Neres. © Pro Shots

Ajacied Neres maakt kans op prijs voor beste Braziliaan in Europa

Samba Gold TrophyDavid Neres is een van de dertig kanshebbers op de felbegeerde Samba Gold Trophy 2018. Dat is de prijs voor de beste Braziliaanse voetballer in Europa. De aanvaller van Ajax is geselecteerd door een groep journalisten en bekenden uit de voetbalwereld.

Het is de tiende editie van de jaarlijkse verkiezing. Vorig jaar won Neymar de ereprijs. Ook dit jaar is de ster van Paris Saint-Germain een van de kanshebbers. Neres heeft verder concurrentie van onder meer Casemiro (Real Madrid), Roberto Firmino (Liverpool), Ederson (Manchester City) en Philippe Coutinho (FC Barcelona).

Tot 2 januari kan iedereen stemmen voor de beste Braziliaan op de Europese voetbalvelden.

  1. Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan
    Video

    Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan

    Zijn ploeggenoot Paulo Dybala stormde woest richting spelersbus, na negentig minuten op de bank tegen Parma. De Argentijnse aanvaller deed geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen, na bijna de hele tweede helft te hebben warmgelopen. Matthijs de Ligt nam wél de tijd voor de Nederlandse pers én de tientallen fans bij de spelersbus van Juventus, ondanks zijn teleurstelling over een reservebeurt van negentig minuten.