Volledig scherm
Michael Laudrup. © reuters

Ajax daagt 'dakloze' Michael Laudrup voor rechter

Ajax is naarstig op zoek naar Michael Laudrup. De Deense oud-voetballer, thans manager van Swansea, dient zich op 29 augustus in Amsterdam te melden bij de rechtbank in verband met een belastingzaak uit 1997.

Volledig scherm
De advertentie uit Het Parool van gisteren. © Het Parool

De Amsterdammers hebben Laudrup via een advertentie in Het Parool opgeroepen zich te melden, omdat hij 'geen bekende woon- of verblijfplaats' in Nederland of daarbuiten heeft. Ajax claimt nog enkele miljoenen te krijgen. 'Daar is ondertussen tot aan de Hoge Raad toe uitspraak over gedaan, en wij moeten dat geld nu bij hem gaan verhalen', zegt een woordvoerder van Ajax tegen Quote.

Eén en ander is een gevolg van een naheffing van de Belastingdienst bij Ajax na de transfers van Laudrup en Shota Arveladze in 1997. De naheffingen bedroegen ongeveer 3 miljoen euro. De Amsterdamse club heeft het complete bedrag al overgemaakt naar de Belastingdienst, maar moet dat bedrag nu bij de Deen verhalen.

Donderdag werd al bekend dat oud-Ajacied Arveladze ook een conflict heeft met de Amsterdamse club. De Georgiër was enige tijd kandidaat om aan de slag te gaan als trainer bij Vitesse, maar zou door het conflict met zijn voormalige club niet in Nederland mogen werken.