Volledig scherm
Het elftal van speelronde 34. © AD

Ajax en ADO domineren laatste Elftal van de Week

Met vijf spelers is landskampioen Ajax na de laatste speelronde hofleverancier van het Elftal van de Week. Ook ADO Den Haag is met drie man goed vertegenwoordigd.

Nasser El Khayati maakte woensdag tegen Willem II (6-2) zijn 16de en 17de goal van het seizoen voor ADO en werd voor zijn optreden beloond met een 7,5. Net als zijn eveneens scorende ploeggenoot Tomas Necid. Ook Lex Immers, de maker van de 5-2, haalde het Elftal van de Week.

De toon in de beste elf van de laatste speeldag wordt echter gezet door Ajax. De landskampioen levert de complete achterhoede, terwijl ook Dusan Tadic in de basis staat. De Serviër scoorde tegen De Graafschap twee keer en werd met 28 goals samen met Luuk de Jong topscorer van de eredivisie.

  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''