Volledig scherm
Prins Willem-Alexander. © anp

'Ajax-fan Willem-Alexander wilde niet poseren met Feyenoord-shirt'

De selectie van Feyenoord genoot gisteren van het bezoek aan de Bernhardkazerne in Amersfoort. Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif, een hartstochtelijk supporter van de Rotterdamse club, vertelde de selectie over leiderschap en teamvorming en joeg de voetballers over een hindernisbaan.

De Kruif verbleef tussen november 2008 en november 2009 in Afghanistan. In zijn kantoor hing de aanhanger van Feyenoord een shirt van zijn favoriete club. Zijn hoge gasten dienden na afloop van een ontmoeting steevast op de foto te gaan met het roodwitte shirt.

NAVO-topman Rasmussen, de Amerikaanse vice-president Biden, voormalig minister president Balkenende stemden toe. Kroonprins Willem-Alexander weigerde. In het boek 'Wij houden van die club' vertelt De Kruif het verhaal. 'Hij zei: "daar ga ik niet bij zitten, want ik hou van goed voetbal en ben dus meer een Ajax-fan". Toen zei ik: 'Koninklijke Hoogheid, u begrijpt er niets van'. Ik bedoelde er mee te zeggen dat Feyenoord en goed voetbal zaken zijn die je niet met elkaar moet verbinden. Je bent Feyenoord-fan, hoe ze ook spelen.'