Volledig scherm
Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. © Pim Ras Fotografie

Ajax gehavend tegen PEC Zwolle: kans voor Labyad

Ajax moet vanavond (18.30 uur) tegen PEC Zwolle het gat met PSV weer terugbrengen tot twee punten. Dat moet wel met een gehavend elftal gebeuren. Hakim Ziyech en Frenkie de Jong missen de wedstrijd.

Door Daniël Dwarswaard

Het duo raakte afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard licht geblesseerd en werden allebei voortijdig gewisseld. De inhaalwedstrijd vanavond tegen PEC komt zeer waarschijnlijk te vroeg voor de twee creatievelingen. Het zorgt voor een extra uitdaging voor Ajax nu het twee bepalende spelers moet missen. Het ligt voor de hand dat er nu een plek vrij komt voor Zakaria Labyad.

De Marokkaan kwam afgelopen zomer over van FC Utrecht maar kon nooit een vaste basisplaats veroveren binnen deze sterke Ajax-selectie. Labyad onderscheidde zich wel een aantal keer op momenten dat hij wél mocht spelen. Zo maakte hij in de uitwedstrijd bij NAC een belangrijk doelpunt. In de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd Labyad ‘man of the match’.

Voor hem is dat natuurlijk lang niet voldoende. Labyad gaf eerder al aan dat zijn bijrol hem dit seizoen zwaar valt. Ten Hag heeft steeds gezegd dat zijn kans in dit lange en zware seizoen nog wel komt.

Tekst gaat onder de foto verder...

Volledig scherm
Zakaria Labyad in actie tegen Fortuna Sittard. © BSR Agency

Jaap Stam, nu nog trainer van PEC en volgend seizoen van Feyenoord, liet al doorschemeren dat hij een paar spelers zal sparen met het oog op de komende belangrijke weken voor PEC Zwolle, dat in degradatienood verkeert. Zo wacht zondag de belangrijke uitwedstrijd met Excelsior.

Ajax is de laatste achttien ontmoetingen met PEC Zwolle in de eredivisie ongeslagen. De Amsterdammers hopen vanavond op 62 punten te komen. De laatste keer dat de Amsterdammers na 25 wedstrijden minimaal 62 punten hadden, was in het seizoen 1997/1998.