Volledig scherm
Perr Schuurs. © Pro Shots

Ajax haalt Nederlands toptalent binnen: 'Kippenvelmomentje'

Ajax heeft zich per 1 januari versterkt met Perr Schuurs. De 18-jarige verdediger tekent een contract tot en met de zomer van 2022 en komt over van Fortuna Sittard. De jeugdinternational maakt het huidige seizoen nog wel af op huurbasis in Sittard.

Door Daniel Dwarswaard

Met het vastleggen van Fortuna-aanvoerder Schuurs heeft Ajax de tweede aankoop voor het nieuwe seizoen al binnen. Eerder deze week betaalden de Amsterdammers al zo’n acht miljoen euro om linksbuiten Hassane Bandé (19) weg te plukken bij het Belgische KV Mechelen. Hij zal net als Schuurs tijdens de voorbereiding op het komende seizoen aansluiten bij Ajax.
Schuurs over zijn transfer: ,,Kippenvelmomentje. Trots dat ik hier nu ben."

Selectie op orde

Vooralsnog maakt directeur spelerszaken Marc Overmars de grote woorden waar die de directie vorige maand uitsprak tijdens een aandeelhoudersvergadering. Algemeen directeur Edwin van der Sar gaf daar toe dat de selectie van dit jaar te laat op orde was en beloofde beterschap. Sterker, de oud-keeper vindt dat Ajax de zaakjes rond het eerste elftal voor het seizoen op orde moet hebben. Dat zou een flinke trendbreuk met het verleden zijn, want Ajax heeft de onhebbelijke gewoonte om in de laatste maand van de transferperiode nog wat reparatiewerk uit te voeren. Met de late komst van Hakim Ziyech vorig seizoen als meest tastbare voorbeeld.
Schuurs staat te boek als een enorm talent. Op zijn zestiende speelde de Limburger al in het eerste van Fortuna Sittard waar hij nu aanvoerder is. Zijn contract gaat formeel in per 1 januari, maar hij maakt het lopende seizoen nog wel af bij de club van oud-Ajacied Sunday Oliseh. ,,Ik ben nu aanvoerder bij Fortuna en met de prestaties die we nu leveren wilde ik dit seizoen eerst daar afmaken. Geweldig dat het op deze manier kan", zegt hij daar zelf over.

Met Schuurs kiest Ajax opnieuw voor een piepjonge centrale verdediger. Ook Matthijs de Ligt (18) en Max Wöber (19) kunnen binnen de huidige selectie van Ajax op die positie uit de voeten.

Ook speelde Schuurs drie jeugdinterlands voor Oranje onder 19. Fortuna Sittard verlengde onlangs het contract van Schuurs nog met een jaar, tot 2020. Het transferbedrag is nog onbekend. Schuurs tekent een contract voor 4,5 jaar.

Bekijk hier de video van Ons Oranje met een hoofdrol voor Perr Schuurs.

  1. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

    Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.