Volledig scherm
Maximilian Wöber tekent zijn contract. © Ajax.nl

Ajax hoopt met Wöber op Sánchez-scenario

Officieel AjaciedAjax heeft de komst van Maximilian Wöber (19) afgerond. De Amsterdammers kwamen maandag al tot een akkoord met de Oostenrijkse jeugdinternational en zijn club Rapid Wien. Vandaag zette Wöber zijn handtekening onder een contract voor vier jaar.

De Oostenrijkse verdediger, die in februari vorig jaar debuteerde in de hoofdmacht van Rapid Wien en daarvoor 24 keer in actie kwam, stond al geruime tijd op de radar bij Ajax. Hij kreeg twee maanden geleden een rondleiding in Amsterdam, maar toen besloot Wöber nog om in Wenen te blijven, omdat hij daar zeker was van een basisplaats. Toen het vertrek van Davinson Sánchez zich onlangs aandiende bij Ajax, kwam directeur spelerszaken Marc Overmars terug bij Wöber. De Oostenrijker moet het gat opvullen dat is ontstaan nu Sánchez voor 42 miljoen euro naar Tottenham Hotspur is vertrokken. Hij neemt ook het rugnummer 5 van de Colombiaan over.

,,Het is een grote eer om bij een van de grootste clubs in Europa te mogen tekenen'', zei Wöber. ,,Ik heb heel wat nachten wakker gelegen, ik moest nadenken over mijn toekomst. Het is een grote stap van Oostenrijk naar Amsterdam, waar ik voor het eerst op mezelf ga wonen.''

Overmars hoopt met Wöber op hetzelfde scenario als met Sánchez. ,,Het is niet makkelijk om Davinson te vervangen, die kwam een jaar geleden ook in zo'n situatie binnen, maar heeft het fantastisch gedaan. Wöber is een intelligente en zeer leergierige voetballer, die vooruit durft te spelen.''

Wöber mag zich volgende week voor het eerst melden bij de nationale ploeg. Bondscoach Marcel Koller heeft de kersverse Ajacied opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales en Georgië.

De Oostenrijker ontbreekt vanavond nog in de cruciale wedstrijd van Ajax tegen Rosenborg. In Trondheim moeten de Amsterdammers een 0-1 thuisnederlaag zien goed te maken om zich voor de Europa League te plaatsen.

Rosenborg - Ajax kunt u vanavond via een liveblog bij ons volgen.