AFC Ajax on Twitter

Goalscorers 🎯⤵️ ⚽️ Vaclav Cerny ⚽️ @KJ_Huntelaar ⚽️ Leo Thetani ⚽️ Teun Bijleveld #ajapec

Ajax in besloten oefenduel te sterk voor PEC Zwolle

Een team van Ajax (zonder internationals) speelde vanmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Op Sportpark De Toekomst wonnen de Amsterdammers met 4-1.

Bij Ajax waren er onder andere basisplaatsen voor Klaas-Jan Huntelaar en David Neres. Trainer Erik ten Hag maakte verder vooral gebruik van jeugdspelers. PEC Zwolle was ook niet op oorlogssterkte: zo ontbraken Mike van Duinen en Vito van Crooij en hadden andere spelers verplichtingen met de nationale ploeg.

PEC Zwolle begon voortvarend aan de oefenwedstrijd: na twee minuten zorgde Giovanni Hiwat op aangeven van Younes Namli voor 0-1. Hiwat speelt dit seizoen in het beloftenteam van de Zwolse club, maar kreeg woensdag een kans in de hoofdmacht.

Tegenstoot

Niet veel later leek PEC Zwolle de score te verdubbelen, maar de opgelegde kans was niet aan Zian Flemming besteed. In de tegenstoot was Ajax wél succesvol, via Vaclav Cerny werd het 1-1. Kort nadat Mickey van der Hart reddend had opgetreden, maakte Huntelaar 2-1.

In de tweede helft gunde trainer John van ’t Schip speeltijd aan de jonge Dean Huiberts en Thomas van den Belt. Doelman Dean Bouzanis verving Van der Hart. Ook Stefan de Bert, de Fransman Marc-Oliver Doué, Lars Miedema (de broer van Oranje-international Vivianne), Rogier Benschop en Eliano Reijnders vielen na rust in.

In de slotfase van de wedstrijd, toen PEC Zwolle met veel spelers uit O19 in het veld stond, scoorde Ajax nog tweemaal. Invaller Leo Thetani en Teun Bijleveld maakten de uitslag enigszins geflatteerd (4-1). 

Ajax - PEC Zwolle 4-1 (2-1)
2. Giovanni Hiwat 0-1, 11. Vaclav Cerny 1-1, 18. Klaas-Jan Huntelaar 2-1, 88. Leo Thethani 3-1, 90. Teun Bijleveld 4-1.

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart (46. Bouzanis);, Ligeon, Ehizibue (65. Doué), Van Polen (65. De Bert), Paal (80. Benschop); Hamer (43. Van den Belt), Bouy, Dekker (46. Huiberts), Namli (80. Reijnders); Hiwat, Flemming (80. Miedema)

Volledig scherm
Klaas-Jan Huntelaar maakte de 2-1 voor Ajax tegen PEC Zwolle. © Getty Images