Volledig scherm
© reuters

'Ajax in de race voor zomertransfer Guidetti'

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar John Guidetti (22) staat in de belangstelling van Ajax. Volgens Herald Scotland zouden de Amsterdammers aan het begin van het seizoen de Zweed al gepolst hebben.

Volledig scherm
© ANP

Guidetti werd echter door Manchester City uitgeleend aan het Schotse Celtic. In de eerste maanden van het seizoen leek de aanvaller ook in Glasgow de cultstatus onder supporters te bereiken. In de eerste zestien duels maakte hij elf goals, maar daarna stagneerde zijn productie. Ondanks dat zouden de Schotten hem definitief willen inlijven, heeft Celtic-manager Ronny Deila laten weten. Maar gesprekken hebben nog niet tot een definitieve transfer geleid.

Het contract van Guidetti bij City loopt in de zomer af. Ajax weet dit ook en volgens de Schotse krant willen de Amsterdammers sowieso Celtic overbieden in de strijd om de handtekening van de Zweed. ,,Wij denken dat Celtic hem een contract van 16.000 euro per week aanbiedt. Ajax zou dit willen verdriedubbelen om hem in te lijven,'' zou een Nederlandse bron tegen Herald Scotland gezegd hebben.