Volledig scherm
PREMIUM
Dusan Tadic weet het even niet meer tijdens de Klassieker in de Kuip. © Pim Ras Fotografie

Ajax is nog steeds op zoek naar antwoorden

De spelers van Ajax staken de koppen bij elkaar om de zeperd in de Klassieker tegen Feyenoord te analyseren. De conclusie: Ajax, dat vandaag verder gaat tegen VVV, moet terug naar het gevoel van het winnen van topwedstrijden. Maar hoe doe je dat?

Volledig scherm
Erik ten Hag belegde afgelopen week een aantal groepsgesprekken. © BSR/SOCCRATES , BSR Agency

Door Nik Kok

Op trainingscomplex De Toekomst vechten verbazing en schaamte nog steeds om voorrang, een kleine week na de forse nederlaag (6-2) tegen Feyenoord die de tongen losmaakte. De wonden liggen nog open, de tik op de neus heeft voor een pijnlijke plek gezorgd en is het gesprek van de dag, al is de glimlach van Andre Onana nog zo breed en de tred van Hakim Ziyech naar de kleedkamer nog zo nonchalant.

De buitenwereld zoekt vanzelfsprekend naarstig naar verklaringen voor de plotse ineenstorting van Ajax. Intern waren de vragen niet minder groot. Aan Ajax, vandaag in de Johan Cruijff Arena tegen VVV spelend, is het om antwoorden te vinden.

In elk geval moet de ploeg terug naar de basis, denkt Ten Hag. ,,Terug naar de periode waarin we zo lang ongeslagen zijn gebleven en terug naar het gevoel van de topwedstrijden die we dit seizoen wel degelijk hebben gewonnen.”