Volledig scherm
Marcel Keizer. © pro shots

Ajax kiest voor Marcel Keizer als nieuwe trainer

Opvolger van Peter BoszAjax gaat Marcel Keizer benoemen als nieuwe trainer. De 48-jarige oefenmeester is afkomstig van Jong Ajax, en zal de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz opvolgen.

poll

Marcel Keizer als nieuwe hoofdtrainer is een goede keus voor Ajax

  • Ja, hij heeft zich bij Jong Ajax bewezen (42%)
  • Nee, Ajax had voor een grotere naam moeten gaan (58%)
12588 stemmen

Keizer, een neef van Ajax-legende Piet Keizer, kwam als voetballer vier wedstrijden uit voor de Amsterdamse club. Het grootste gedeelte van zijn actieve loopbaan speelde hij voor sc Cambuur, de club waar hij ook als hoofdtrainer en technisch manager werkzaam was. Afgelopen seizoen werd hij met Jong Ajax tweede in de Jupiler League.

De aanstaande aanstelling van Keizer is gezien het gebrek aan ervaring op het hoogste niveau een gok. Hij werkte als trainer bij kleine clubs als Telstar, Cambuur en Emmen. En maakt na een goed jaar bij Jong Ajax de sprong in het diepe. Binnen Ajax is met 
enthousiast geraakt door zijn manier van werken bij Jong Ajax waarmee hij afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Jupiler League.

Stijgende lijn

Een groot deel van de selectie waarmee Keizer aankomend seizoen gaat werken, kent hij door het beloftenelftal dus al. Bij Ajax heerst de hoop dat Keizer de stijgende lijn kan doorzetten die vorig seizoen onder Peter Bosz werd ingezet. Het begin van Bosz bij Ajax was uiterst stroef, maar uiteindelijk haalde Ajax met aantrekkelijk voetbal de finale van de Europa League waarin het verloor van Manchester United.

De erfenis van Bosz voor Keizer is daarmee zwaar. Ajax zal zich via twee voorrondes moeten plaatsen voor de Champions League. Bovendien is er alles aan gelegen om aankomend seizoen kampioen te worden. De laatste keer dat Ajax de schaal won, was in 2014.