Volledig scherm
© ProShots
3
EINDE
3
  • Stefan Thesker 48' 63'
  • Tom Boere 89'
  • Lasse Schöne 33' 37'
  • Justin Kluivert 79'

Ajax loopt averij op in titelstrijd na spektakelstuk in Enschede

Ajax heeft in een knotsgek duel tegen FC Twente puntenverlies geleden. In de Grolsch Veste leek een makkelijke avond in de maak, maar na een spectaculaire tweede helft werd het uiteindelijk 3-3. 

Nabeschouwing

Volledig scherm

Door Daniël Dwarswaard

Een pijnlijke tik een week voor de topper tegen PSV waarin Ajax een poging moet doen om nog iets van dit seizoen te maken.

Ajax speelde in een 3-4-3 opstelling met Frenkie de Jong als extra middenvelder. Precies het systeem waarin de Amsterdammers vorige week de tweede helft tegen Roda JC speelden. Ajax begon niet scherp en Twente-middenvelder Michael Liendl kreeg direct een enorme kans om de Tukkers op voorsprong te zetten. Ook Ajacied David Neres miste een opgelegde mogelijkheid.

Daarna was het tijd voor Lasse Schöne. De specialist scoorde in een tijdsbestek van vijf minuten twee fraaie vrije trappen en zette Ajax op een riante voorsprong. Vlak voor rust had Ajax rood moeten krijgen toen aanvoerder Joël Veltman een bal met zijn hand van de doellijn hield. Maar scheidsrechter Dennis Higler zag het net en gaf Twente dus ook geen penalty.

Volledig scherm

Het Twente-publiek, dat toch al niet veel op had met Higler, werd nog woester, maar kon vlak na rust alsnog juichen toen aanvoerder Stefan Thesker raak kopte uit een corner. De ogenschijnlijke geruststellende voorsprong van Ajax leek weinig meer waard. Twente rook bloed en via een schitterend doelpunt van opnieuw Thesker kwam de thuisploeg op 2-2.

Toch kwam Ajax alsnog op voorsprong via Justin Kluivert. Daarna volgde een knotsgekke slotfase waarin de Amsterdammers miraculeus ontsnapten, maar óók zeeën van ruimte kregen om de wedstrijd definitief te beslissen. Maar geheel in stijl van de bizarre wedstrijd maakte Tom Boere vlak voor tijd de 3-3.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft!

Vier minuten extra tijd.

Tom Boere wordt vervangen door Marko Kvasina

GOAL! 3-3 FC Twente. Doelpunt Tom Boere
Opnieuw knokt Twente zich terug, in een spectaculaire tweede helft. De spits kopt raak uit een vrije trap.

Gele kaart Joël Veltman

Een hectische slotfase in Enschede, maar Ajax blijft voorlopig met hangen en wurgen op de been.

Wat is Twente dicht bij de 3-3. Slagveer raakt de paal.

Kasper Dolberg wordt vervangen door Siem de Jong

Oussama Assaidi wordt vervangen door Luciano Slagveer

Doelpunt Justin Kluivert
Kluivert doet het opnieuw voor Ajax. Hij schiet de bal over Brondeel en helpt Ajax opnieuw aan een voorsprong in de Grolsch Veste.

Danny Holla wordt vervangen door Jeroen van der Lely

Om de achterstand op PSV niet te groot te laten worden, moet Ajax op zoek naar de 2-3. Kluivert is er dichtbij, maar het schot van de buitenspeler gaat rakelings voorlangs.

Gele kaart Cristián Cuevas

GOAL! 2-2 FC Twente. Doelpunt Stefan Thesker
Net als Schöne eerder deed voor Ajax, maakt ook Thesker zijn tweede van de avond. De verdediger van Twente doet het deze keer niet met zijn hoofd, maar schiet vanaf de rand van het strafschopgebied heerlijk raak.

Assaidi is dicht bij de 2-2, maar zijn schot gaat net over het doel van Onana. Terwijl de natte sneeuw naar beneden dwarrelt, kijken we naar een heerlijke open wedstrijd in de Grolsch Veste.

Volledig scherm
© ProShots

Gele kaart Frenkie de Jong

Een scrimmage voor het doel van Brondeel, maar Twente ontsnapt aan de 1-3. Even daarvoor kwam ook Hooiveld goed weg. Higler spaart de verdediger van Twente, die bij een overtreding op Ziyech best zijn tweede gele kaart had kunnen krijgen.

Gele kaart Tom Boere

GOAL! FC Twente scoort 1-2. Doelpunt Stefan Thesker
De tweede helft is amper begonnen en de spanning is weer volledig terug. Verdediger Thesker komt mee naar voren bij een corner en kopt keurig raak.

Gele kaart David Neres

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
4
3
Rode kaarten
0
0
Balbezit
35%
65%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
4
10
Vrije trappen
17
19
Overtredingen
18
17
Buitenspel
1
0
Schoten op paal / lat
1
1
Schoten op doel
9
12
Gered door de doelman
9
4
Schoten naast
5
8
Terug naar boven

Opstelling

5-3-2
3-4-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven