Volledig scherm
© ANP

Ajax opent voetbalacademie in Griekenland

CORFU - Ajax heeft een samenwerkingsverband met het Griekse All Star Consultancy afgesloten. Vanuit het basiskamp op het Griekse eiland Corfu zullen er op vijftien locaties in Griekenland en Cyprus Ajax-academies worden opgezet.

Ajax meldt op de website dat vanuit de populaire vakantiebestemming leiding zal worden gegeven aan vijftien locaties in Griekenland en Cyprus. De academie zal talentvolle Griekse jeugdspelers opleiden volgens de Ajax-filosofie.

De Ajax Hellas Youth Academy zal plaats gaan bieden aan enkele honderden talenten die, ondersteund door Ajax, opgeleid gaan worden door lokale trainers. 

George Kazianis is namens het Griekse All Star Consultancy tevreden over de nieuwe vorderingen. ,,We hebben wel talenten in Griekenland, maar het ontbreekt ons aan infrastructuur om die talenten op een juiste wijze op te leiden", aldus Kazianis.

  1. Van Bommel kritisch op Lozano
    Na remise in Heerenveen

    Van Bommel kritisch op Lozano

    Hirving Lozano is vaak belangrijk voor PSV, maar de laatste twee weken presteert de Mexicaanse aanvaller in de ogen van Mark van Bommel niet naar behoren. De trainer haalde Lozano tegen FC Utrecht (2-2) in de 69ste minuut naar de kant. Tegen Heerenveen (ook 2-2) hoefde de buitenspeler na rust helemaal niet meer terug te komen op het veld. ,,Hij deed niet de dingen die we van hem vroegen’', legde Van Bommel na het duel in Friesland uit aan FOX Sports.