Volledig scherm
© ANP

Ajax opent voetbalacademie in Griekenland

CORFU - Ajax heeft een samenwerkingsverband met het Griekse All Star Consultancy afgesloten. Vanuit het basiskamp op het Griekse eiland Corfu zullen er op vijftien locaties in Griekenland en Cyprus Ajax-academies worden opgezet.

Ajax meldt op de website dat vanuit de populaire vakantiebestemming leiding zal worden gegeven aan vijftien locaties in Griekenland en Cyprus. De academie zal talentvolle Griekse jeugdspelers opleiden volgens de Ajax-filosofie.

De Ajax Hellas Youth Academy zal plaats gaan bieden aan enkele honderden talenten die, ondersteund door Ajax, opgeleid gaan worden door lokale trainers. 

George Kazianis is namens het Griekse All Star Consultancy tevreden over de nieuwe vorderingen. ,,We hebben wel talenten in Griekenland, maar het ontbreekt ons aan infrastructuur om die talenten op een juiste wijze op te leiden", aldus Kazianis.

  1. Nacompetitie is een kerkhof voor eredivisieclubs
    PREMIUM
    Play-offs

    Nacompeti­tie is een kerkhof voor eredivisie­clubs

    De Graafschap en Excelsior ontliepen rechtstreekse degradatie, maar kijk niet gek op als vanavond het doek alsnog valt in de play-offs. Slechts twee eredivisionisten lukte het de laatste vijf jaar om zich via de nacompetitie te handhaven. Het is ook nog het laatste jaar dat er twee eredivisieclubs in de nacompetitie terecht komen. Vanaf volgend seizoen degraderen de nummer 17 en 18 namelijk rechtstreeks naar de eerste divisie.