Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Ajax plukt jonge aanvaller (17) uit Zuid-Afrika weg

Lassina Traoré (17) maakt de overstap van Ajax Cape Town naar Ajax. De satellietclub van de Amsterdammers uit Zuid-Afrika nam vandaag afscheid van de aanvaller uit Burkina Faso. De verwachting is dat Traoré vanaf januari aansluit bij Ajax. 

Traoré speelde geen enkel duel in de hoofdmacht van Ajax Cape Town. In maart werkte het talent een stage af in Amsterdam. Ajax-trainer Erik ten Hag liet destijds al weten onder de indruk te zijn van de aanvaller. ,,Je kan zien dat hij de potentie heeft om speler van Ajax 1 te worden”, aldus Ten Hag in maart tegenover het clubkanaal van Ajax.

Bekijk ook de nieuwe aflevering van onze voetbalshow Panenka met Sjoerd Mossou:

  1. Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan
    Samenvatting

    Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan

    Zijn ploeggenoot Paulo Dybala stormde woest richting spelersbus, na negentig minuten op de bank tegen Parma. De Argentijnse aanvaller deed geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen, na bijna de hele tweede helft te hebben warmgelopen. Matthijs de Ligt nam wél de tijd voor de Nederlandse pers én de tientallen fans bij de spelersbus van Juventus, ondanks zijn teleurstelling over een reservebeurt van negentig minuten.