Ryan Babel viel tegen PSV geblesseerd uit. Als hij tijdig fit is, zal hij tegen FC Utrecht waarschijnlijk als buitenspeler starten.
Volledig scherm
Ryan Babel viel tegen PSV geblesseerd uit. Als hij tijdig fit is, zal hij tegen FC Utrecht waarschijnlijk als buitenspeler starten. © Pim Ras Fotografie

Ajax puzzelt richting belangrijke uitduels

Met uitwedstrijden tegen FC Utrecht en Vitesse kort achter elkaar, is het grote puzzelen bij Ajax in volle gang. Door de volle ziekenboeg is het passen en meten voor Erik ten Hag.

De trainer zag dat zijn ploeg vorige week tegen PSV een goede eerste helft speelde. Door de nodige blessuregevallen en wissels daalde het niveau na rust, maar toch trok Ajax de wedstrijd over de streep. Komende zondag wordt tegen FC Utrecht meer weerstand verwacht. De Domstedelingen kijken jaarlijks uit naar het treffen met de rivaal en zullen er ongetwijfeld een vechtwedstrijd van willen maken.

Poll

Hoe eindigt FC Utrecht - Ajax?

  • FC Utrecht wint (35%)
  • Ajax wint (50%)
  • Gelijkspel (15%)
15138 stemmen

De grote vraag is welke formatie Ten Hag het veld instuurt. Carel Eiting speelde tegen PSV een sterke wedstrijd en zal ongetwijfeld starten, met Ryan Gravenberch aan zijn zijde. Mocht Ryan Babel tijdig zijn hersteld van zijn bilblessure, dan zal hij waarschijnlijk niet in de spits, maar als buitenspeler starten, aangezien Quincy Promes voorlopig door een hamstringblessure niet in actie kan komen.

Met Tadic en Van de Beek als twee zekerheidjes om de spits heen, is het de vraag of Ten Hag aan de jonge Lassina Traoré of de ervaren Klaas-Jan Huntelaar het vertrouwen geeft om in de basis te starten. Huntelaar kende met een achillespeesblessure een moeizame voorbereiding op de tweede seizoenshelft, maar is inmiddels weer helemaal hersteld. 

De verwachting is dat FC Utrecht-uit nog te vroeg komt voor Hakim Ziyech, wiens revalidatie wel goed verloopt. Daley Blind kan wel weer alles meedoen op de trainingen. Het is nog even afwachten of hij al wedstrijdfit is, of dat Ajax nog langer wacht. Dit zal morgen tijdens de persdag ongetwijfeld duidelijk worden.

Bekijk hier de laatste Ajax-video's:

  1. Podcast | ‘Nederlandse clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacrisis’

    Podcast | ‘Nederland­se clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacri­sis’

    Een nieuwe AD Voetbal Podcast, met daarin de vraag of de Nederlandse clubs uit de eredivisie zichzelf niet enorm in de voet geschoten hebben met de manier waarop ze zich opgesteld hebben aan het begin van de coronacrisis? Ook Dirk Kuyt, de Duitse trainers en het voortbestaan van alle bvo’s komt aan bod. Aan het woord: Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Daniël Dwarswaard en Etienne Verhoeff.