Ajax richt vizier op Braziliaanse aanvaller Antony

VIDEOAjax laat zich weer gelden in Zuid-Amerika. De Amsterdammers hebben opnieuw hun oog laten vallen op Antony, een 19-jarige aanvaller van Sao Paulo.

De linksbenige rechtsbuiten van de Braziliaanse topclub staat al langere tijd op het lijstje van Ajax. De Amsterdammers zouden volgens Braziliaanse media nu willen doorpakken en inmiddels een officieel bod hebben uitgebracht op de jeugdinternational. Sao Paulo zou de aanvaller het liefst pas komende zomer willen laten gaan.

Volledig scherm
Antony tijdens een training met een Braziliaans jeugdteam © Instagram pagina Antony Santos

Antony, die nog een doorlopend contract heeft tot medio 2024 en naar verluidt 20 miljoen moet kosten, kan met een overgang naar Ajax in de voetsporen treden van David Neres. Neres kwam in 2017 eveneens over van Sao Paulo en maakte na wat aanpassingstijd veel indruk in Nederland. Momenteel revalideert Neres van een knieblessure.

Ajax oriënteert zich de laatste jaren nadrukkelijk op Zuid-Amerika. De Amsterdamse scouting kreeg daar behalve Neres onder meer Nicolas Tagliafico, Lisandro Martinez en Davinson Sanchez in het vizier. Overigens zijn deze maand hoofd scouting Henk Veldmate en de ervaren scout Hans van der Zee in Zuid-Amerika om veel wedstrijden te bezoeken.