AFC Ajax (English) on Twitter

NEWS | It's official; Hakim Ziyech joins #Ajax! #WelkomHakim More later!pic.twitter.com/t8ivtVFxMm

Ajax rondt transfer Ziyech af

Ajax heeft dinsdag de transfer van de alom begeerde middenvelder Hakim Ziyech afgerond. De 23-jarige spelbepaler komt over van FC Twente. De Marokkaanse international ondertekent een contract tot medio 2021 bij de Amsterdamse club. FC Twente en Ajax bereikten vandaag overeenstemming over de afkoopsom, die 11 miljoen euro bedraagt. Ziyech krijgt bij Ajax rugnummer 22.

Volledig scherm
© Ajax/Louis van der Vuurst

Ziyech, die in 2014 sc Heerenveen voor FC Twente verruilde, stond deze zomer in de belangstelling van vele clubs. Onder meer Fenerbahçe en Swansea City deden pogingen om hem van de club uit Enschede over te nemen. Ajax mengde zich betrekkelijk laat in de slag om Ziyech, die volgens diverse mediaberichten in het afgelopen weekeinde al tot een persoonlijk akkoord kwam met zijn nieuwe club.

Ziyech, die ook in eerdere transferperiodes in verband werd gebracht met andere clubs, nam afgelopen zaterdag een voorschot op zijn overstap naar Ajax. In de thuiswedstrijd tegen Sparta (3-1) leek hij met een publiekswissel al afscheid van de Twentse fans te nemen. Hij bracht in zijn laatste duel voor de Tukkers twee treffers op zijn naam.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Overmars geeft Bosz zijn zin

Volledig scherm
© ProShots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax sloot onlangs de komst van de smaakmaker van FC Twente nog uit. Volgens de ex-aanvaller zou de komst van Ziyech de doorstroming van eigen talenten de komende jaren kunnen belemmeren. Trainer Peter Bosz bleef niettemin hoop houden op de trefzekere middenvelder, van wie hij zeer gecharmeerd is.

Na de teleurstellende seizoenstart van Ajax, met onder meer een pijnlijke uitschakeling door FK Rostov in de laatste voorronde van de Champions League, kwam Ziyech alsnog in beeld. Overmars gaf zondag al toe dat hij hem toch graag naar Amsterdam wilde halen, ook omdat andere middenvelders mogelijk bij Ajax vertrekken.

FC Twente houdt naar eigen zeggen 8 miljoen euro over aan de overgang. Dat geld wordt niet gebruikt om nieuwe spelers te halen maar voor de verdere financiële gezondmaking van de club. Volgens commercieel directeur Jan van Halst was de transfer van Ziyech dan ook onvermijdelijk. ,,Het is jammer dat hij vertrekt, maar voor de club zijn de transferopbrengsten gewenst."

Volledig scherm
© ANP/AD