Ajax sluit trainingskamp in VS af met zege op São Paulo

VIDEOAjax heeft het trainingskamp in Orlando afgesloten met een 4-2 overwinning op het Braziliaanse São Paulo. De Amsterdammers kwamen twee keer op achterstand, maar Donny van de Beek, Dusan Tadic, Kasper Dolberg en David Neres zorgden voor de winst.

Door Daniël Dwarswaard

Ajax speelde in tegenstelling tot afgelopen donderdag wel met de sterkste opstelling. De Amsterdammers waren in de eerste helft de bovenliggende partij tegen São Paulo dat tot irritatie van de Ajacieden veel vervelende en onnodige overtredingen maakte. Precies op het moment dat Ajax echt goed begon te spelen, kreeg het een doelpunt tegen. Hernanes scoorde voor de Brazilianen.

Lasse Schöne schoot nog een vrije trap op de vuisten van de keeper, maar verder creëerde Ajax niet veel kansen meer. São Paulo wisselde na rust het complete elftal. Bij Ajax kwam Rasmus Kristensen in het veld voor Nicolas Tagliafico waardoor Noussair Mazraoui na rust als linksback functioneerde.

Neres 

Ajax begon niet goed aan de tweede helft en had geluk dat São Paulo een enorme kans op de 0-2 miste. Maar even later scoorde Ajax wel de gelijkmaker. Kristensen legde terug en Van de Beek scoorde. Daarna was het tijd voor Neres om zich tegen zijn oude club te laten zien. Hij verving Van de Beek. Neres was deze week in het trainingskamp van Ajax de meest besproken man omdat het Chinese Guangzhou Evergrande ruim veertig miljoen voor hem wil neerleggen. Trainer Erik ten Hag liet al weten dat hij niemand meer wil laten vertrekken.

Een klein halfuur voor het einde kwam Ajax weer op achterstand toen Brenner da Silva Onana passeerde in de korte hoek. Tien minuten later kreeg Ajax een penalty omdat Dolberg werd neergelegd in het strafschopgebied. Tadic schoot kalmpjes raak. Ajax kantelde de wedstrijd daarna toen Dolberg op aangeven van Tadic de 3-2 maakte. Voor Ten Hag het sein om flink te wisselen. In de blessuretijd maakte Neres ook nog de 4-2.

Eerder dit trainingskamp speelde de B-ploeg van Ajax met 2-2 gelijk tegen Flamengo. De Amsterdammers verloren toen na strafschoppen. Later vanavond spelen Eintracht Frankfurt en Flamengo nog tegen elkaar, daarna is duidelijk wie de Florida Cup heeft gewonnen.

Volledig scherm
Donny van de Beek scoort de 1-1 en wordt gefeliciteerd door Dusan Tadic. © Stanley Gontha