Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Ajax uitgenodigd voor nieuwe WK voor clubs

De FIFA wil een volledig nieuwe opzet voor het WK voor clubs en Ajax moet onderdeel worden van de eerste editie in 2021. De Amsterdammers laten in een reactie weten dat er nog niets definitief is.

Van de 24 clubs die aan het zomerse toernooi deelnemen komen er 12 uit Europa en deze zijn geselecteerd op basis van het verleden. Naast Ajax zijn ook Bayern München, AC Milan, Liverpool, Inter, Manchester United, Juventus, Real Madrid, FC Barcelona en Paris Saint Germain uitgenodigd. In een speciale groep moeten Manchester City, Chelsea, Atlético Madrid, Porto, Benfica en Borussia Dortmund strijden om de laatste twee Europese plekken.

Aan het toernooi zullen daarnaast 4 of 5 ploegen meedoen uit Zuid-Amerika, twee clubs uit Afrika, Azië en Noord-Amerika en mogelijk een club uit Oceanië, als deze de play-off wint van een Zuid-Amerikaanse ploeg. Ook het organiserende land mag een team afvaardigen.

In de volgende edities zullen de historische resultaten minder belangrijk worden en worden ook de recente resultaten meegenomen, zodat ook andere clubs kans maken op deelname aan het toernooi.