Volledig scherm
Lassina Traore scoort dit seizoen aan de lopende band voor Jong Ajax. © ANP Sport

Ajax wil spits Traoré dit seizoen niet verhuren

Lassina Traoré maakt het seizoen gewoon af bij Ajax. De spits uit Burkina Faso, die morgen zijn negentiende verjaardag viert, wordt begeerd door onder meer Sparta Rotterdam, maar de Amsterdammers willen hem niet laten gaan.

,,Hij wordt begeerd door diverse clubs in binnen en buitenland’’, aldus Revien Kanhai van Forza Sports Group die de belangen behartigt van Lassina Traoré. ,,Ajax vindt hem echter te belangrijk voor het eerste team. Lassina maakt het seizoen dus gewoon af bij Ajax. Zijn eerste basisplaats in de laatste wedstrijd voor kerst heeft hem veel vertrouwen gegeven voor de komende maanden.“

Ajax heeft met de nodige blessures in de aanval te maken en wil daarom ook geen risico nemen om Traoré tijdelijk te laten vertrekken. Zo heeft David Neres nog enkele weken nodig voor zijn herstel, en kampt ook Klaas-Jan Huntelaar met een blessure. Zakaria Labyad kan voorlopig ook niet in actie komen.

Traoré kent een sterk seizoen. Bij Jong Ajax is hij dit seizoen al goed voor dertien doelpunten en zeven assists. In de eerste seizoenshelft mocht hij vier keer meedoen met de ploeg van Erik ten Hag, waarin hij een keer scoorde. Ook tijdens het trainingskamp deze week in Qatar maakt het talent een goede indruk.