Volledig scherm
Roland Alberg (links) © ANP

'Alberg heeft contract bij Elazigspor én bij ADO'

ADO Den Haag meent een rechtsgeldige overeenkomst te hebben met Roland Alberg . De 22-jarige middenvelder stapte eind vorige maand over van Excelsior naar het Turkse Elazigspor en tekende daar een meerjarig contract.

Zijn beoogde overstap naar ADO was daarmee van de baan. De club overweegt juridische stappen. Doel is niet zozeer dat Alberg alsnog naar ADO komt. De Haagse club zet in op een financiële compensatie.

ADO zou Alberg hebben vastgelegd vóórdat hij rond kwam met Elazigspor. Beide partijen zouden per mail tot volledige overeenstemming zijn gekomen. De handtekening zou afgelopen week volgen. De club stelde de zaakwaarnemer van Alberg een ultimatum om alsnog de verplichtingen na te komen. Dat is inmiddels verlopen.

Het contract met Alberg zou komende zomer ingaan en gold voor twee jaar met een optie voor een derde seizoen. ADO-trainer Maurice Steijn was al langer gecharmeerd van de middenvelder, die hij ook afgelopen zomer probeerde in te lijven. Toen was hij nog te duur.

Alberg speelde in december zijn laatste wedstrijd voor Excelsior. Bij de Rotterdamse club voetbalde hij anderhalf seizoen. In november botste Alberg met trainer Leon Vlemmings en verloor de middenvelder zijn basisplaats. Zijn vertrek werd onvermijdelijk nadat hij tijdens het duel met FC Oss zou hebben gespuugd naar zijn eigen supporters. Intussen heeft hij zijn debuut gemaakt voor Elazigspor, dat zestiende staat in de hoogste divisie in Turkije.

Zaakwaarnemer Ibad Muhamadu van Alberg laat weten dat er geen akkoord is geweest tussen de speler en ADO. 'Er is wel geïnformeerd naar Roland, maar afspraken zijn er niet gemaakt', zegt hij.