Volledig scherm
Darryl Baly namens Volendam in duel met Kevin Luckassen van Almere City. © Pro Shots

Almere City laat zege glippen in Volendam, weer tik voor NEC

Almere City heeft zijn leidende positie in de Keuken Kampioen Divisie met één puntje verstevigd. De koploper kwam in en tegen Volendam tot 2-2, maar doordat de directe concurrentie (FC Twente, Go Ahead Eagles en Sparta) niet in actie kwam leidt Almere in elk geval tot zondag met drie punten op voornoemd trio.

NEC, een andere promotiekandidaat maakte een fikse misstap. In eigen huis gingen de Nijmegenaren met 1-0 onderuit tegen FC Eindhoven. NEC ging thuis ten onder tegen FC Eindhoven (0-1). Met één punt uit de laatste drie duels zijn de Nijmegenaren de aansluiting met de bovenste clubs voorlopig kwijt.

Volledig scherm
NEC' er Tom Overtoom (rechts) in duel metCharni Ekangamene van FC Eindhoven. © Pro Shots

Alle doelpunten bij Volendam-Almere vielen in het laatste kwart van de wedstrijd. Nick Doodeman bracht Volendam in de 72ste minuut op voorsprong. Kevin Luckassen sloeg enkele minuten later met een intikker van dichtbij terug. De Griek James Efmorfidis kopte Almere in de 83ste minuut op voorsprong. Doodeman zorgde er uit een vrije trap voor dat Volendam alsnog een punt overhield aan het duel.

Almere heeft na negen wedstrijden twintig punten. Achtervolgers Go Ahead Eagles (thuis tegen Roda JC), FC Twente (thuis tegen MVV Maastricht) en Sparta Rotterdam (thuis tegen Sc Cambuur) kunnen zondag bij winst allemaal op gelijke hoogte met de koploper komen.

FC Den Bosch was met 1-0 te sterk voor hekkensluiter FC Dordrecht en passeerde NEC op de ranglijst: zestien om vijftien punten. Stefano Beltrame maakte in de 40ste minuut het doelpunt.

Telstar won met 1-2 bij Helmond Sport, de enige club die dit seizoen nog geen wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie wist te winnen. Helmond Sport beëindigde het duel door twee rode kaarten met negen man.