Volledig scherm
PREMIUM
© Pim Ras en ANP. Montage Marcel Wagenaar

'Als jongens als Kuyt en Van Persie iets zeggen, komt dat aan'

Robin van Persie is na Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe terug bij Feyenoord, waar hij in 2002 debuteerde. ,,Binnen en buiten de lijnen heeft hij zoveel kwaliteiten'', zegt coach Giovanni van Bronckhorst.

Quote

Als jongens als Kuyt en Van Persie iets zeggen, komt dat aan.

Giovanni van Bronckhorst

Door Mikos Gouka

Robin van Persie is op 34-jarige leeftijd weer thuis in Rotterdam. In de zomer van 2004 trok hij als supertalent de deur van de Kuip achter zich dicht. Eerdaags trekt hij de poort van Feyenoord wagenwijd open.

Het management van de topscorer aller tijden van Oranje regelde de afgelopen dagen het afscheid van het Turkse Fenerbahçe. Toch kan de officiële presentatie van de aanvaller in Rotterdam wel eens tot na het weekeinde worden uitgesteld.

Dan zal de speler een verbintenis van anderhalf jaar tekenen, tot de zomer van 2019. Feyenoord bleek de afgelopen dagen zelfs bereid om een transfersom, waarover de partijen vooralsnog geen mededelingen wensen te doen, voor de speler neer te leggen. Het past naadloos in het plaatje dat Giovanni van Bronckhorst al maanden schetste. De trainer van Feyenoord wilde hoe dan ook een ervaren rot in zijn kleedlokaal, om de jonge spelers de weg te wijzen.