Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel. © AFP

‘Als trainer moet je gewoon over álles nadenken’

Mark van BommelMark van Bommel (41) is een geboren trainer, hoorde je altijd. Hoe ervaart hij zijn eerste seizoen als coach van PSV? Een gesprek tijdens het trainingskamp in Doha, met acht thema’s.

Door Maarten Wijffels

De selectie van PSV deed woensdag een spel op de training. Het ging er fanatiek aan toe, het was lachen, gieren, brullen. Maar trainer Mark van Bommel had over één regel niet goed nagedacht. Dus het spelletje moest over, terwijl de training eigenlijk al voorbij was. ,,Op zo’n moment moet ik die gasten wel weer terug op dat veld krijgen.’’ Een lach: ,,Dan word je als trainer effe getest. Ik weet hoe ík vroeger was: ik was ook gaan zeiken. Logisch. En ik was níet teruggegaan, bij wijze van spreken. Het leert je: je moet gewoon over álles nadenken als trainer. Dat is ook het mooie ervan.’’

  1. Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Adam Maher besliste de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (3-0) zaterdag in de 82ste minuut met een fraai schot van afstand. Gevoelens van revanche had de middenvelder niet, zei hij in De Galgenwaard. ,,Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren, maar het is niet zo dat ik er extra op gebrand was. Ik heb daar hele mooie tijden meegemaakt en kampioenschappen beleefd", zei Maher. ,,Ik ben weggegaan in een mindere periode, maar dat is ook voetbal.”