Dan Mori.
Volledig scherm
Dan Mori. © pro shots

Ambassade VAE: geen aanvraag Mori ontvangen

De Verenigde Arabische Emiraten heeft geen verzoek gekregen of de Israëlische voetballer Dani Mori van Vitesse het land mag bezoeken. Dat liet de in Den Haag gevestigde ambassade van het land dinsdag weten.

De ambassade wil verder kwijt dat het de discussie over het bezoek van Vitesse aan de Verenigde Emiraten met veel interesse volgt.

Vitesse kreeg zaterdag van de autoriteiten uit de Verenigde Arabische Emiraten te horen dat Mori vanwege zijn Israëlische nationaliteit niet welkom was in het land. De club besloot een dag later wel af te reizen, omdat het in Abu Dhabi al verplichtingen was aangegaan. Dat leverde de club veel kritiek op. Vitesse heeft de kwestie inmiddels wel bij de FIFA aangekaart.

Een woordvoerster van de Arnhemse club stelt dat er wel degelijk een visumaanvraag bij het consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten is ingediend. 'We zijn voor alle spelers doorverwezen naar lokale autoriteiten. Daarmee hebben we veelvuldig contact gehad. Uiteindelijk druppelden alle aanvragen binnen. Maar de goedkeuring voor Mori bleef uit. Er is ons verzekerd dat het allemaal goed zou komen. Maar uiteindelijk hoorden we zaterdag van een plaatselijk instantie dat Mori niet mee mocht. Er is iets misgegaan in de communicatie met overheidsdiensten. Dat gaan we uitzoeken, we komen daar na terugkeer in Nederland op terug.'