Volledig scherm
Jean-Paul de Jong (rechts) en Rick Kruys. © Foto Ruud Voest

Andere rol trainer De Jong bij FC Utrecht

Jean-Paul de Jong krijgt met ingang van het nieuwe seizoen een andere rol bij FC Utrecht. Hij blijft weliswaar hoofdtrainer, maar dan in een ‘Engels’ model waarbij de dagelijkse trainingen, de trainingsmethodiek en de voetbalontwikkeling in handen worden gelegd van assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys.

Door Tim Reedijk

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam bevestigt dat de rolverdeling iets is veranderd, maar dat De Jong wel eindverantwoordelijk blijft. ,,Het is geen functiewijziging, maar een ander model. Met Marinus en Rick hebben we specialisten. Zij dragen verantwoordelijkheid af naar Jean-Paul, die een monitorende en managende rol heeft. Vorig jaar was hier al deels sprake van, nu hebben we duidelijkheid gecreëerd naar de spelers toe. Maar Jean-Paul blijft van A tot Z betrokken.”

Tot die koerswijziging is besloten na evaluatie na het afgelopen, voor FC Utrecht-begrippen succesvolle seizoen. In dat jaar nam De Jong in januari het stokje over van de naar Ajax vertrokken trainer Erik ten Hag. Naarmate het seizoen vorderde bemoeide De Jong zich steeds minder met de dagelijkse praktijk op het trainingsveld. ,,En nu is zijn managende rol binnen de staf nog specifieker bepaald”, aldus Zuidam.

Volledig scherm
Jordy Zuidam. © Foto Ruud Voest

Luc Nijholt, Utrechts derde assistent-trainer, blijft de rechterhand van De Jong.