Volledig scherm
Danny Makkelie. © BSR Agency

Arbiter Makkelie ook VAR bij WK vrouwen

Danny Makkelie is door de FIFA aangewezen als Video Assistent Referee (VAR) voor het WK voetbal voor vrouwen, dat de komende zomer in Frankrijk wordt gehouden. De Nederlandse scheidsrechter had die rol vorig jaar ook al bij de wereldtitelstrijd voor mannen in Rusland.

Er zijn vijftien arbiters uit elf verschillende landen aangewezen om achter het beeldscherm plaats te nemen. Het gaat daarbij om mannen en vrouwen. De FIFA spreekt van een ,,opmerkelijk project, waarvoor de meest ervaren VAR’s ter wereld zijn aangewezen’'. Tien van de vijftien aangewezen arbiters waren net als Makkelie actief bij het WK in Rusland.

Het WK voor vrouwen begint op 7 juni en duurt een maand. De finale is op 7 juli in Lyon. Oranje heeft zich geplaatst voor het evenement.

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.